Pro někoho naprostý šok jenom z představy užití, pro jiného neodolatelná možnosti jak si užít více sexu a přitom zůstat věrný. Tak jako tak, sex dolls budí ve světě emoce a stávají se fenoménem. V České republice jsou zatím stále tabu, ale jak to chodí ve světě? Je o ně zájem nebo se vše drží pod pokličkou?

Sex dolls vytváří tabu, přitom jde o poklad

Sex dolls jsou pokladem, který je těžké najít | Naughty Harbor

O čem je vlastně tabu? Wikipedie říká „Tabu je striktní sociální zákaz některé z lidských aktivit nebo sociálních zvyků označených za svaté a zakázané. Porušení tabu je obvykle ve společnosti považováno za nežádoucí a nepřípustné.“

V případě silikonových panen se jedná spíše o utajení jejich užívání. Běžní lidé si totiž o uživatelích mohou myslet bůh ví co, a nemusí mít pro jejich způsob užívání si života přímo pochopení. Tak jako tak, málokdo otevřeně a veřejně přizná, že realistické panny užívá, přitom se jedná o jeden z největších pokladů naší doby.

Silikonové krásky jsou vhodné pro párový sex, zvýšení sexuální výdrže, vyrovnání sexuálních potřeb v partnerském vztahu, pro řešení sexuálních problémů, dokáži uspokojit fetiš i řadu psychicko-sexuální poruch jako může být například předčasná ejakulace. Těch výhod je zkrátka tolik, že silikonové panny by spíše měly být vyzdvihovány ve společnosti na vrch, než zakopávány pod zem. O výhodnosti silikonových krásek hovoří i řada sexuologů, o tom jsme již psali v minulosti.

Přístup k sex dolls reflektuje náš vlastní přístup k sexu

Sex Dolls nám pomáhají objevit sebe samé | Naughty Harbor

A v české společnosti je sex tabu obecně. Nelze se proto divit, že sex se silikonovými milovnicemi bude zamlčován i mezi přáteli. Přístup Čechů k sexu je, byl a nejspíš ještě nějakou dobu bude značně uzavřenou a vyloženě soukromou záležitostí. Samozřejmě, na jednu stranu to je dobře. My jakožto Češi jsme v sexu více intimní, na druhou stranu se nedokážeme se svými sexuálními problémy nikomu svěřit a tiše v koutě trpíme, přičemž by si stačilo zakoupit pouze výše zmíněnou sex doll nebo navštívit odborného sexuologa či nevěstinec silikonových panen.

Záleží pouze na nás, jak svůj sexuální život budeme řešit, ale všichni bychom si měli plně uvědomit, že vždy existuje řešení. A to se netýká jen těch, které trápí sexuální poruchy, ale i těch, kteří by chtěli svůj sexuální život okořenit, ale přitom nechtějí být nevěrní. Sex doll takto dokáže být skvělou cestou, jak případný problém řešit. Podstatné však je se o náš sexuální život starat a usilovat o jeho plnost. Tento život máme jenom jeden, proč jej tedy prožít jenom na půl?

Každopádně silikonové panny a sexualita obecně jsou v Česku tabu. Jak to ale chodí jinde ve světě?

Svět jak jej neznáte. Místa, kde silikonové panny preferují před reálnými ženami

Popularita a rozšířenost silikonových panen ve světě je do určité míry ovlivněna převážně dvěma hlavními faktory. Bohatstvím dané země a jejich přístupem k sexu.

Pokud jsou lidé v dané zemi dostatečně movití, zakoupit a získat sex doll pro ně není takový problém, ale pro chudší země je kráska značně nedostupná. Cena panen se pohybuje okolo 30 – 50 tisíc korun. Samozřejmě, existují i ultra super drahé modely s tunou elektroniky, ale o těch se zde nemá smysl zatím bavit. Každopádně čím chudší země, tím méně populární svět silikonových dívek.

Přístup k sexu se na popularitě sex dolls odráží celkem hodně. Pokud je země u tématu sexu velice otevřená či obyvatelé rádi experimentují, popularizace realistických panen ze silikonu zde dosahuje značných výšin. Naopak v zemích aktuálního či bývalého útlaku, tomu je spíše naopak.

Při porovnání těchto dvou základních faktorů jasně vyplývá, že kupříkladu země z oblastí Afriky o sex dolls vůbec ani neví, stejně jako neznají myčku na nádobí. Naopak země jako je USA, Německo nebo Velká Británie o silikonových pannách ví a dokonce je v těchto zemích i zřízeno množství nevěstinců, které místo reálných žen nabízí právě sex dolls. Popularita realistických panen v Evropě, a tedy i v Česku, obecně neustále stoupá. Za hodinu potěšení s pannou zaplatíte v Praze 2 190 korun.

ceník privát sex dolls naughtyharbor.cz

Asi za největšího otevřeného uživatele silikonových panen lze považovat Japonsko, které doslova na poli experimentování a virtuálních vztahů jednoznačně ve světě dominuje. Řada Japonců si raději pořídí silikonovou pannu, než aby navazovali vztah s reálnou ženou. Naopak paradoxně jsou silikonové panny rozšířené v Číně, kde je obyvatelstvo jednak celkem chudé a jejich přístup k sexu je snad ještě horší než u nás v ČR. Důvodem popularity sex dolls je čistě fakt, že Čína je producentem 70 % všech sexuálních hraček a tento business zde jenom kvete.

Změní sex dolls budoucnost sexu?

rande se sex doll naughtyharbor.cz

Těžko říci, dozajisté vybudují svou stopu, ať už jako skvělá alternativa nevěry nebo perfektní nástroj sexuologů při jejich práci. Řadě mužů silikonové panny pomáhají nebo mohou pomoci při jejich pocitu samoty či léčbě různých sexuálních deviací. Někteří i odhadují, že silikonové panny budou do 20 – 50 let naprostou samozřejmostí a každý muž je minimálně jednou za život vyzkouší. Pro více informací doporučujeme zhlédnout rozhovor s českým sexuologem Zlatko Pastorem pro DVTV  či americkou sexuoložkou Dr. Nikki Goldstein.

 

© Naughty Harbor