Sex dolls nejsou zrovna tou nejlevnější záležitostí, a proto bychom měli o ně pečovat důkladně a s řádnou pozorností. Díky správnému čištění a zacházení je totiž možné životnost panny prodloužit až o několik let! Jaké jsou tedy ty nejlepší tipy a rady pro údržbu?

Čištění jako základ údržby

péče o sex doll správně naughtyharbor.cz

I když se tato část může jevit snadná, není tomu tak. Čištění je nutno provádět velice precizně a se správnými nástroji tak, aby nedošlo k poškození panny a k následným zbytečným opravám.

Pannu bychom měli čistit nejlépe po každém jejím použití či styku s tělesnými tekutinami. Sex dolls stačí jednoduše opláchnout vlažnou vodou a vyčistit za pomoci dezinfekčního spreje. Pro zajištění efektivního čištění se hlava čistí zvlášť od zbytku těla.

Po umytí osušte pannu čistým jemným ručníkem z mikrovláken. Skutečně dbejte na používání takového ručníku, jelikož pro čištění dutin se ručník s drsným látkovým vzorem obzvlášť nedoporučuje. Může vzniknout poškození materiálu či zanesení dutiny vlákny. Pannu také není vhodné vysušovat za pomocí teplého vzduchu fénu. Přílišná koncentrace teplého vzduchu může způsobit deformaci materiálu.

NAUGHTY TIP: TPE panna se dobře čistí olejíčkem a houbičkou – barva povrchu je už v materiálu při výrobě, takže nemůže dojít k setření barvy. Silikonové panně se však odstín kůže nastříkává barvou až když je vyrobena a olejem se může tato barva odstranit – proto nedoporučujeme čistit silikonové panny olejem s houbičkou, ale jen mýdlem/gelem a velmi jemnou dětskou houbou + netlačit na silikon, aby nedošlo ke stěru barvy.

Po vysušení můžete na kůži panny nanést specialní desinfekční pudr nebo můžete požít i obyčejný dětský pudr, který způsobí, že si kůže zachová svou hladkost, krásu i měkkost.  Pro odstranění make-upu můžete využít vlažné vody a papírových ubrousků. Paruku umývejte zvlášť pomocí speciálního šamponu, ale nikdy nevysušujte za pomocí fénu, který vlasy akorát z dlouhodobého hlediska poškodí. Pokud vás čištění vlasů dále zajímá, více se dozvíte zde.

Čištění dutin

Pro správné čištění dutin je vhodné napřed použít klystýr s vlažnou vodou nebo nástavec na sprchu. A následně dutinu za pomocí dezinfekčního spreje dezinfikovat. Prostor vagíny snadno za pomocí prstů jedné ruky roztáhneme a vytvoříme tak přístup pro aplikaci klystýru.  Po vypláchnutí dutiny následně dutinu dezinfikujeme za pomocí dezinfekce nanesené na houbičku, kterou vsuneme lékařským peanem do dutiny.

Následně jemným ručníkem z mikrovláken či speciální houbičkou dutinu vysušíme, avšak při použití ručníku stěny dutiny tvrdě nestíráme, pouze se snažíme dutinu vysušit (nasát vodu). Při stírání dutin i kůže, mohou vznikat malé „kapky“ trhnutého materiálu a tím dochází k poškození panny i estetického vzhledu. Více o technikách správného čištění se dozvíte v již námi sepsaném článku zde.

Krémování a olejování

Čas od času je vhodné sex dolls také nakrémovat a naolejovat. Obě tyto techniky údržby pomáhají zvýšit životnost panny a snižují dopady případného poškození.

Krémování

Krémování je velice jednoduchý proces. Stačí zakoupit krém na pokožku, například Nivea, a tím následně pomazat citlivé části panny jako je klín, lokty a klouby. Kůže panny je v těchto místech relativně dost namáhána a má tendenci praskat. Mazáním zabraňujeme vysušení kůže a tedy i jejímu praskání.

Krémování provádíme 1 – 2x měsíčně v záležitosti na námaze panny. Po aplikaci čekáme okolo dvou hodin, než se krém řádně absorbuje.

jak pečovat o sex doll návod naughtyharbor.cz

Olejování

Olejování panny je i zároveň způsobem jejího čištění, jelikož olej je schopen na sebe navázat hrubou nečistotu. Pro olejování použijeme klasický dětský olej, jež se nanese na houbičku, kterou se pomaže celá panna. Při nanášení oleje houbičkou je velice důležité na kůži panny netlačit a být maximálně šetrní.

Jelikož je olej mastný a tekutý, má tendence skapávat, proto doporučujeme vždy olej nanést na jednu stranu panny, počkat přibližně 3 – 6 hodin než se vsákne, následně pannu otočit a olej nanést i na druhou stranu a opět počkat, než se vstřebá. Avšak pokud disponujete háčkem a pannu můžete za krk zavěsit, nemusíte ji složitě otáčet. Je to ideální způsob, který vám ušetří čas i námahu.

Jak s pannou správně zacházet?

S pannou musíme zacházet s co největší opatrností. Samozřejmě, časem si plně zvykneme na její váhu i velikost a přenášení bude snadnější, avšak ze začátku musíme dbát maximální opatrnosti. Snažíme se vyhnout jakémukoliv zbytečnému oťukávání, škrábancům a pádům panny.

Při drobném poškození, jako jsou malé dírky, škrábance či drobné rány, je nutno pannu neprodleně opravit za pomocí speciálního TPE lepidla. U složitějších oprav, jako je poškození kloubů a kostry, nebo u oprav, které nevíme jak opravit, je nutno pannu zaslat do opravného servisu.

 

TIP – Profesionální uskladnění a péče o tvou sex doll v Naughty Harbor

 

I když panna snese ledacos, není to boxovací pytel. Proto by se s ní nemělo házet ani tvrdě zacházet. Její uskladnění je také trochu věda. Sex dolls vždy skladujte na něčem měkkém a polstrovaném, aby se zbytečně na určitých místech neotlačila.

Panna se také neobléká do tmavého oblečení, jelikož může barvu absorbovat a my jsme posléze nucení barvu odstranit za pomocí speciálního krému. Čím déle zůstane panna v kontaktu s tmavou barvou, tím bude odstranění fleku obtížnější.

Pokud naši krásku již delší dobu nepoužíváme, je potřeba ji schovat na chladnějším a suchém místě, chráněném proti slunečnímu světlu. Avšak extrémní chlad či naopak horko pannu poškozuje.

Při dodržování výše zmíněných rad a postupů zaručeně nejen prodloužíte životnost panny, ale také i dobu, kdy si s ní můžete užívat při plné spokojenosti s pocitem, jako by byla nová. Proto neváhejte a klidně ji hned teď zkontrolujte a očistěte. Je to investice, která se vrátí.

 

© Naughty Harbor