Ohebnost a mobilita končetin silikonové panny je jednou z těch nejlepších vlastností, kterými panna disponuje. Díky speciální konstrukci si každou pannu můžeme nastavit do své oblíbené pozice a užívat si bez zábran, avšak čas od času se stane, že se klouby či prsty poškodí. Jak při takové situaci postupovat?

Vše zkrátka neopravíte

K opravě kloubu silikonové panny budeme potřebovat vrtačku | Naughty Harbor

Pokud dojde k poškození vnitřní konstrukce silikonové panny (klouby, drátové spoje či kovové panely- kosti), jedná se většinou již o složitější opravy, které jsou skutečně pro zručné a šikovné ruce. Nejtěžší úkon zde představuje samotná oprava kovových panelů a kloubů, kde již raději vyhledejte odborný servis. Každopádně, některé “klouby” jsou tvořeny drátěnými krky, díky kterým můžeme ohýbat danou končetinou. Najdeme je převážně v oblasti prstů a zápěstí, kde jsme schopni je opravit a mobilitu končetiny panny vrátit.

Napřed je také dobré zmínit, že zápěstí a prsty jsou ty nejzranitelnější části kovové kostry panny. Prsty se snadno zlomí, drátěné krky prasknou a panna ztrácí mobilitu nebo část drátu vyčuhuje z prstu. Jedná se o nepříjemné poškození, které, pokud jste šikovní, zvládnete opravit. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • Kleště.
  • Nůžky.
  • Operační nůž.
  • Nůžky se zahnutým ostřím.
  • Pinzetu.
  • Kombinačky.
  • Drátěné husí krky.
  • Lepidlo či TPE rozpouštědlo.
  • Vrtačka
  • Lepidlo z pryskyřice
  • Vysavač

Postup

Pro správnou a efektivní opravu budeme potřebovat spoustu nářadí | Naughty Harbor

Operaci zde vysvětlíme u případu dlaně, ale v některých případech lze postup aplikovat i v oblasti zápěstního spoje. Záleží, kde přesně je umístěno kovové pouzdro svazku drátěných krků. To totiž v sobě spolu za pomoci pryskyřice spojuje jednotlivé drátěné krky, které dodávají ruce ohebnost, a které při poškození chceme vyměnit.

Pro efektivní operaci (zde odkaz na fotodokumentaci) si napřed všechny nástroje připravíme a pannu uložíme do stabilní pozice. Prvně musíme operačním nožem rozříznout silikonovou vrstvu pro vytvoření přístupu vrtačky k pouzdru. Jakmile tak učiníme, vrtačkou (případně za pomocí zahnutých nůžek či kombinaček) vyvrtáme pryskyřici, která svazek drátěných krků v pouzdru drží. nasledně jednotlivé krky od sebe oddělíme nebo přestřihneme. Jedná se o velmi precizní úkol a musíme si dát pozor, abychom vrtačkou nepoškodili pouzdro či samotný silikon.

Krky po jejich rozdělení ze svazku vytáhneme jak z prstů, tak i z pouzdra. Celé pouzdro také důkladně vysajeme a vyčistíme od případně zbylých drobků pryskyřice. Pouzdro by v této fázi mělo být naprosto prázdné a připravené pro nasunutí nových krků.

Jakmile zvládneme předchozí bod, je nutné všechny nové drátěné krky ideálně za pomoci pryskyřicového lepidla do pouzdra nainstalovat. Před lepením však musíme dbát na správné umístění krků do jednotlivých prstů, aby nebyly příliš dlouhé nebo mimo a prst nepropichovaly skrze silikon ven. Také mohou být naopak příliš krátké a prst by nedržel. Musíme dbát na to, aby dráty/krky před umístěním do prstů byly přelepené tenkou vrstvou kobercovky, kterou potřeme malým množstvím lepidla. Díky tomu nebudou dráty v silikonovém prstu “jezdit”, ale budou pevně držet.

Po kompletní úspěšné výměně drátěných krků musíme zapečetit vzniklou trhlinu v dlani či zápěstí, čehož dosáhneme pomocí lepidla,TPE rozpouštědla nebo pájky. Postup je zde stejný jako u opravy kůže. Jednoduše stačí stěny trhlinky mírně potřít TPE lepidlem, stisknout k sobě a počkat okolo 30 sekund, než začne lepidlo působit. Pokud se jedná o větší ránu doporučujeme se řídit naším návodem o těžších poškození kůže  viz. opravy škrábanců a jiných závažnějších poškození kůže.

Na co si dát pozor?

Silikonové panny jsou zranitelné. Na co myslet? | Naughty Harbor

Při opravách mobility končetin velice doporučujeme na nic netlačit ani nikam nespěchat. Určitě nepoužívejme mnoho TPE lepidla při lepení rány, jelikož lepidlo materiál rozežírá. Každopádně, zvažte, zda nemá smysl opravu své panny svěřit do rukou odborníka. Mnohdy vás to může vyjít levněji.

Mohlo by vás zajímat

Jak na správnou hygienu vaší panny? Staň se skutečným odborníkem

Silikonové panny a způsoby použití, o kterých nejspíš nevíte

Sex dolls a jak zvýšit jejich životnost? Zjistěte to!

Panna z TPE nebo silikonu? Co vybrat pro maximální spokojenost?