Realistické sexuální panny jsou dokonalé krásky, ale i je mohou potrápit různé oděrky, škrábance a potrhání kůže, které představují celkem závažný problém, jež je nutno řešit. Na každou z těchto oprav se musíte řádně připravit a být skutečně pečliví. Doporučujeme počítat s faktem, že po opravě nebude daná oblast kůže vypadat tak hezky jako před poškozením. Ve většině případů ale lze dosáhnout 90 – 95% vzhledu původního stavu.

Na opravu budete potřebovat

  • Horkovzdušný fén či pistoli
  • Dokonale čistý bílý ručník z mikrovláken
  • Brusný papír
  • Dětský pudr
  • Dětský olej
  • Případně laserový snímač teploty
  • Plynovou masku

Postup opravy realistické TPE panny

nymfomanka povídka naughty harbor

  • Tento způsob opravy se dá aplikovat u poškození sex doll z TPE materiálu.
  • U panen ze silikonu je nutné použít vyšší teploty, kvůli odolnosti silikonu vůči teplu.

Ještě předtím, než vůbec začnete s opravou, doporučujeme si sehnat kus TPE materiálu, na kterém si celou opravu vyzkoušíte. Jedná se o náročnější opravy a proto bez řádného tréninku hrozí riziko zvětšení poškození panny v důsledku nedostatečných zkušeností s opravou.

  1. Fáze

Napřed si pannu připravíme do stabilizované polohy, aby se nám při opravě nijak nepohybovala.

  1. Fáze

Poškozenou oblast panny důkladně vyčistíme za pomocí klasického dětského oleje, který jednoduše naneseme na čistý kapesník či ubrousek. Tahle část je velice podstatná. Jestliže se bude v oblasti operace nacházet jakákoliv nečistota, při opravě se dostane do materiálu, znečistí jej, zbarví a už se jí nezbavíte. To samé platí i o oleji, který po vyčištění rány musíme pečlivě vysušit, aby oblast nebyla mastná.

oprava trhlin v TPE realistické panny naughtyharbor.cz

  1. Fáze

Když máme oblast řádně vyčištěnou, pannu stabilizovanou a po ruce připravený čistý bílý hadřík z mikrovláken a brusný papír, pustíme se do opravy. Oprava probíhá za pomocí horkovzdušného fénu, pistole nebo pájky, které jsou schopné danou oblast materiálu zahřát minimálně na 110 – 140° C.

Při této teplotě se termoplastický elastomer (TPE) rozpustí a my máme možnost poškození opravit. Velice záleží jestli se rozhodneme použít pájku nebo horkovzdušnou pistoli. Obě metody jsou účinné, ale mají své pro a proti.

Pájka vs. pistole

Oprava horkovzdušnou pistolí se hodí zejména na škrábance či jemnou úpravu estetického vzhledu kůže, která může být deformovaná. Estetický vzhled se hrotem pájky velice obtížně opravuje a vyžaduje neskutečnou zručnost a obratnost ruky. Horkovzdušnou pistoli zase můžeme použít při dokončení oprav níže popsaného chybějícího kusu materiálu či trhlinek. Avšak na tyto těžší opravy horkovzdušná pistole sama o sobě nestačí a je nutné použít pájku s plochým hrotem.

POZOR! Každopádně před jakoukoliv opravou, trénujte opravy na zakoupeném zkušebním  kusu TPE materiálu. Takto získáte do rukou potřebnou dovednost, bez které byste se do těchto složitých oprav sami neměli pouštět.

Oprava horkovzdušnou pistolí


U tohoto způsobu opravy si můžeme pomoci laserovým snímačem teploty, který nám pomůže identifikovat teplotu materiálu, avšak není vyloženě potřeba. Celý proces je velice jednoduchý k zapamatování, ale náročný na provedení. Jednoduše horkovzdušnou pistolí materiál v poškozené oblasti zahřejeme a necháme rozpustit.

Jakmile je materiál rozpuštěný, přestáváme jej dále ohřívat a místo toho přikládáme bílý čistý hadřík z mikrovláken nebo klasický nepoužitý brusný papír. Hadřík musí být skutečně velmi jemný a svá vlákna nesmí pouštět. V případě nekvalitního hadříku se mohou vlákna lepit na nahřátý materiál a to nechceme.

CHCI SE STARAT O VLASTNÍ SEX DOLL

Hadřík  či brusný papír pouze přikládáme a odkládáme několikrát po sobě. V žádném případě jej nepoužíváme ke stírání materiálu. Tím bychom poškození ještě zhoršili. Pouze jemně přikládáme a odkládáme. Tím dosáhneme volného rozprostření rozpuštěné hmoty po poškozené oblasti.

Celou operaci musíme provést rychle, jelikož materiál v krátkém čase chladne a tuhne. Celý cyklus rozehřátí materiálu a přikládání pomůcek několikrát opakujeme, dokud se poškození nejeví jako opravené.

Oprava regulovatelnou pájkou s plochým železným hrotem

Jestliže se rozhodneme použít pájku, musíme skutečně dbát i na vlastní ochranu. Hrozí zde značné riziko poškození vlastního zdraví. Materiál se totiž při pájení bude vypařovat, proto nezapomeňte otevřít okna a použít plynovou masku. Bez ní se do oprav nepouštějte. K tomuto způsobu opravy je také zapotřebí náhradní kus TPE materiálu, který použijeme pro vyplnění děr či prasklin.

Napřed nahřejeme pájku minimálně na teplotu 110 °C. Jestli jde o nějakou menší prasklinku, tak jednoduše plochý hrot pájky vložíme do rány a vnitřní stěny rány necháme pohybem hrotu po stěnách rozpustit. Následně hrot vytáhneme ven a stěny tak spojíme dohromady. Po vyndání hrotu dále čekáme přibližně hodinu než rána vychladne a nehrozí již riziko deformace materiálu. Do té doby na ránu a její okolí nesaháme. Pokud během operace přeteče materiál z rány ven, hrotem pájky jej rozprostřeme po oblasti a vyhladíme.

Při závažnějším poškození, jako je větší díra v materiálu, kdy stěny nestačí nebo není vhodné pouze slepit, použijeme nový kus materiálu, který do rány vložíme. Ten následně za pomocí pájky postupně slepíme se stěnami rány a povrch hrotem pájky vyhladíme. Zde doporučujeme mít náhradní materiál ve stejném odstínu, jakým panna disponuje.

  1. Fáze

Po opravě škrábance, trhlinky či díry naneseme na poškozenou oblast trošku dětského pudru a velice měkkým a jemným štětcem pudr rozneseme v místě rány. Pokud budeme během opravy důkladní, poškození realistické panny bude téměř neviditelné.

Na co si dávat pozor?

Zda skutečně používáme čistý hadřík z mikrovláken a zda materiál zbytečně nepřehříváme. Pokud jej totiž zahříváme až moc dlouho, materiál se může deformovat do podoby, kterou už nebudeme schopni opravit.

Co se týče panen ze silikonu, u těch vřele doporučujeme využít opravný servis, který zajistí dokonalou opravu poškození.

 

TIP Jak na drobná poškození kůže z TPE materiálu?

 

© Naughty Harbor