Každá silikonová panna si zaslouží kvalitní a řádnou údržbu. Jak postupovat a co vše je nutné mít po ruce?

Hygiena jako základ maximálního potěšení

Čistá panna je dobrá panna | Naughty Harbor

Důkladná hygiena a péče o vaši krasavici se vyplatí hned 2x. Nejen, že několikanásobně prodloužíte životnost panny, ale také bude každý váš zážitek s ní stát za to. A to nezmiňuji další nemilá překvapení, jako jsou vyrážky, plíseň a atp., které vás mohou při nedostatečném čistění a zanedbání hygieny sex doll potkat.

Jak postupovat při správné hygieně silikonových panen?

Základní potřeby a nástroje:

  • Ručník nebo hadřík z mikrovlákna
  • Dětský olej (pro TPE panny)
  • Klystýr a dezinfekční kapalinu
  • Kvalitní jemný parfém

Postup celé očisty

Mýdla se v zásadě nepoužívají | Naughty Harbor

Celé čistění si můžete rozdělit hned do několika fází. Jedná se ve své podstatě o čištění jednotlivých sekcí, jako je vaginální otvor, anální otvor, ústa a pokožka panny.

U dutin je vhodné dbát na celkový postup, který začíná vždy klystýrem. Tím docílíme vyčištění dutiny od lubrikačního gelu a jiných hrubých nečistot. Jakmile je klystýr dokončen, dutinu vyčistíme pomocí dezinfekčního spreje a následně znovu propláchneme klystýrem. Po druhém klystýru je už nutno celou dutinu vysušit do sucha.

Postup hygieny dutin vypadá následovně:

  1. 3x klystýr vlažnou vodou
  2. 3x pročištění dezinfekcí
  3. 2x klystýr vlažnou vodou
  4. úplné vysušení

1. Očištění análního otvoru

Pro očištění análního otvoru použijeme houbičku, lékařský pean, klystýr, dezinfekční sprej a  hadřík z mikrovláken. Začneme nanesením  dezinfekce na houbičku tak, aby se tyto složky plně vsákly do houbovitého materiálu. Houbičku následně přichytíme peanem a vsuneme do análního otvoru panny, kde postupným otáčením nůžek ve směru rotace vyčistíme stěny této dutiny.

Po vytažení houbičky je nutné dutiny propláchnout klystýrem či sprchou a následně vysušit za pomocí hadříku z mikrovláken či suché houbičky, kterou do dutiny pomocí peanu vsuneme. Dejte si pozor, abyste při vysušení anální dutiny stěny nestírali, ale pouze vysušovali (suchou houbičku pouze nechte nasát přebytečnou vodu) Při stírání hrozí riziko trhání materiálu stěny a poškození.

2. Očištění vagíny a vaginálního otvoru

 

Vaginální dutina se čistí velice obdobně jako dutina anální, avšak ne všechny panny mají fixní vagínu. Z tohoto důvodu musíme brát v potaz, zda budeme čistit prostor fixní vagíny nebo prostor po vytažení té odnímatelné. I když naše panna disponuje odnímatelnou vagínou, je nutné vyčistit i prostor, ve kterém je vagína usazena, jelikož tělesné tekutiny se dostanou i tam, stejně jako bakterie, vlhkost a případná plíseň.

Při očištění dutiny pro vagínu či dutinu fixní vagíny postupujeme stejně jako u análního otvoru. Avšak čištění odnímatelné vagíny je mnohem jednodušší. Vagínu stačí vzít do koupelny k umyvadlu a pomocí jemné houbičky ji vyčistit dezinfekčním sprejem jak uvnitř, tak i na povrchu. Následně stačí vagínu propláchnout a vysušit.

3. Očištění úst

Zde je nutné brát v potaz, zda má naše panna odnímatelný jazyk a zuby. Pokud ano, vyndáme je a čistíme je zvlášť. To nám také pomůže při snadnějším čištění úst.

Jelikož jsou ústa panny dobře přístupná, čištění je velice jednoduché. Ale i zde buďte opatrní a postupujte jemně. Ústa za pomocí houbičky s aplikovanou dezinfekcí a mýdlem vyčistěte. Následně je opět propláchněte a vysušte.

Pokud ústa disponují odnímatelnými komponenty, myjte je v koupelně klasicky jako odnímatelnou vagínu.

4. Očista kůže

Při čištění kůže stačí pannu omýt pod proudem studené či vlažné vody. V případě potřeby na určitých místech použijte i dezinfekční sprej pro odstranění bakterií. TPE panna se dobře čistí olejíčkem a houbičkou – barva povrchu je už v materiálu při výrobě, takže nemůže dojít k setření barvy. Silikonové panně se však odstín kůže nastříkává barvou až když je vyrobena a olejem se může tato barva odstranit – proto nedoporučujeme čistit silikonové panny olejem s houbičkou, ale jen mýdlem/gelem a velmi jemnou dětskou houbou + netlačit na silikon, aby nedošlo ke stěru barvy.

Při omytí vřele doporučujeme uložit pannu do vany. Samozřejmě lze pannu umýt i ve sprchovém koutu, avšak hrozí riziko, že panna spadne a poničí se. Jakmile máme pannu omytou, pomocí hadříku či ručníku z mikrovláken kůži velice lehce vysušíme pomocí lehkého poklepávání a přikládání jemného ručníku. Nikdy vodu nestírejte!

Po celé „operaci“ můžeme na kůži nanést příjemný, lehký parfém bez alkoholu, který zvýší požitek z příštích společných hrátek.

Pokud se na kůži objeví barevné fleky od oblečení , je nutno použít speciální odstraňovač skvrn pro TPE materiál. Tento odstraňovač fleků jednoduše naneste na postižené místo pomocí vatových tampónů a nechte několik hodin působit. Proces opakujeme do plného odstranění skvrn.

5. Očista vlasů

Pro očistu vlasů je nutné odejmout paruku. Tu myjte pomocí studené či vlažné vody a místo klasického šamponu zvolte speciální kosmetické přípravky pro péči o umělé vlasové vlákno. Velice důležité je dbát na proces sušení a vyvarovat se ždímání či sušení vlasů na topení. Vlasy taktéž nesušíme pomocí fénu, ale zkrátka je necháme přirozeně uschnout ideálně na stojanu na paruky.

Více o tom jak pečovat o paruku vaší panny se dozvíte v tomto článku.

Na co myslet při čištění? Důležité!

Čemu se při čištění vyvarovat?! | Naughty Harbor

TPE materiál je náchylný na vysoké teploty, proto panny z tohoto materiálu není vhodné koupat, umývat či vyplachovat pomocí teplé vody, která by dokázala materiál vyloženě deformovat.

Další velice podstatnou chybou, které se můžete dopustit při hygieně, je použití alkoholu jakožto dezinfekčního prostředku. Alkoholu bychom se měli při jakékoliv práci se sex dolls co možná nejvíce vyvarovat. Na silikon i TPE působí velmi škodlivě. Vždy je také nutné používat jemný ručník z mikrovláken. Hrubý hadřík s drsným povrchem kůži panny či stěnu dutin snadno poškodí.

Vyvarujte se používání klasických mýdel a jiných čistidel, u kterých přesně neznáte složení. Používejte čistící prostředky speciálně určené pro silikonové a TPE panny.

 

© Naughty Harbor

 

Mohlo by vás zajímat:

Silikonové panny a způsoby použití, o kterých nejspíš nevíte

Lascivni.cz radí: Jak se starat o erotické hračky ze silikonu

Komunitní fórum. Uživatelů silikonových pan je víc než si myslíš!

Panna z TPE nebo silikonu? Co vybrat pro maximální spokojenost?